D E    D O R D O G N E   A L S    V A K A N T I E G E B I E D


In deze regio, ook wel de “Périgord noir” genoemd, kun je bijzonder veel leuke, interessante en sportieve dagen ervaren. Er wordt veel aangeboden binnen een straal van ongeveer 30 kilometer. Je kunt genieten van de charme van de omgeving door een uitgestippelde route te wandelen of neerstrijken op een leuk frans terrasje in één van de charmante dorpjes of aan de oever van de rivier.

De Dordogne is ook bekend om zijn mooie kanotochten waar je vanuit je kano de prachtige châteaux kunt bekijken. Je kunt ze ook ter plekke gaan bezoeken en gefascineerd raken door de verhalen over de oorlogen die zich hier hebben afgespeeld tussen de Fransen en de Engelsen. Of teruggaan in het verre verleden door een museumbezoek in Les Eyzies en de grotten bezoeken waar zich een geheel ander leven afspeelde van de Cro-magnon. Het gebied is ook bekend om zijn diversiteit van grotten met zijn gravures, de tekeningen en druipsteenformaties. Nog steeds worden grotten ontdekt en overal kun je fossielen in de stenen terugvinden.

Er zijn ook vele markten, brocantes (antiek) en vide-greniers (rommelmarkten). Niet te vergeten de avondmarkten op de sfeervolle marktplaatsen in de middeleeuwse dorpen waar het accent op eten en drinken ligt. Hier worden veel van de regio-produkten aangeboden. Een aanrader! Sarlat (op 30 minuten rijden) heeft in het hoogseizoen een gevarieerd programma van o.a. straattheater en -muziek in het oude centrum. Diverse dorpen organiseren groots opgezet vuurwerk bij de rivier en in het dorp. In het nabij gelegen dorpje Meyrals kunt U genieten van kunst in de diverse ateliers van de plaatselijke kunstenaars.

Behalve kanovaren kun je ook naar één van de vele survival parken (10 km), paardrijden (3 km), golfen (9- holes en 18-holes baan op 5 km), fietsen, zwemmen, spelen en picknicken in het nabijgelegen aqua-parc (3 km). Voor de kleintjes is er een avontuurlijk park waar je ritjes kunt maken in draaimolens en treintjes en waar ook een zwembad bij is (15 km). Er zijn de diverse musea en glasblazers. In een volgend dorp (Le Bugue) bevinden zich een oud ambachten park, een groot vis aquarium en een minigolf terrein.


HOOFDPAGINA           OVER ONS…        TARIEVEN        MAISON JOLIEBLEU

vakantiehuis met zwembad in de dordogne, vakantiewoning met zwembad in de dordogne, vakantievilla met zwembad in de dordogne, privé zwembad, frankrijk, perigord, rust, ruimte, privacy, kindvriendelijk, wandelen, fietsen, tuin, uitzicht, nederlandse eigenaar, grotten, kastelen, sarlat, préhistorie, wifi, vrijstaand, toeristisch

W W W . V A K A N T I E H U I S D O R D O G N E . I N F O

O m g e v i n g